Nog geen https op je website?
Delen

Nog geen https op je website?

/ security

Dan is het raadzaam om hier spoedig werk van te maken. Vanaf juli 2018 gaat Google Chrome websites zonder een veilige https-verbinding namelijk markeren als onveilig. Hiermee tracht Google webbouwers en website-eigenaars te overtuigen om steeds gebruik te maken van een veilige SSL-encryptie.

Wat is https precies?

Het https-protocol zorgt ervoor dat er een beveiligde verbinding is tussen jouw browser en de server van de website. Hierdoor kunnen gegevens die van de browser naar de website verstuurd worden, niet worden onderschept aangezien ze versleuteld worden.

Denk bijvoorbeeld aan contactgegevens die je invult in een contactformulier, wachtwoorden of creditkaartgegevens op een betaalpagina. Bij een niet beveiligde verbinding kunnen deze gegevens onderschept worden en in de handen vallen van hackers of andere mensen met kwade bedoelingen.

Google wil naar eigen zeggen het internet voor iedereen zo veilig mogelijk maken, hetgeen wij bij PULS uiteraard alleen maar toejuichen. Zeker in het kader van de nakende GDPR-wetgeving is dit een absolute must.

Wist je trouwens dat een https-verbinding ook je SEO en de laadtijd van je website bevordert?

Waarschuwingen in Google Chrome

Momenteel toont Google Chrome enkel een waarschuwing indien de pagina invulvelden voor persoonlijke gegevens, wachtwoordvelden, enz, bevat. Maar vanaf juli 2018 komt hier dus verandering in en zal de waarschuwing altijd getoond worden bij een niet beveiligde verbindingen.

chrome_non_https_websites

Wanneer je wel een beveiligde https-verbinding hebt, zal de browser dat ook aangeven.

chrome_https_websites

Hoe overschakelen op een https-verbinding

Om een beveiligde verbinding op te zetten, heb je een SSL-certificaat nodig. Dergelijke certificaten zijn te verkrijgen in verschillende vormen: van gratis Let's encrypt certificaten, tot duurdere certificaten die ook de standing van je bedrijf waarborgen. Het type certificaat dat je kiest is vooral afhankelijk van het type website waarvoor deze moet geïmplementeerd worden.

Nadien dient het certificaat geïmplementeerd te worden op de server van je website. Mogelijks zal je webdeveloper ook nog een aantal aanpassingen moeten uitvoeren aan je website, zodat alle resources die je website nodig heeft ook gebruik maken van deze beveiligde verbinding.

Wij helpen graag

Schrik de bezoekers van je website niet af, en zorg ervoor dat je zo spoedig mogelijk een (gratis) SSL-certificaat laat installeren voor je website.

Neem gerust contact met ons op via de website, e-mail of via 03/808.42.82 voor bijkomende informatie en prijzen.